Nieuws

Terugblik activiteiten 2014

Educatie bloemisten: FFP stuurt niet alleen aantrekkelijk promotiemateriaal, maar ondersteunt bloemisten ook bij het vertellen van de boodschap (zowel schriftelijk als persoonlijk via presentaties).
Wekelijks worden er vele deelnemers en aankomende deelnemers bezocht.

Nederland

Samenwerking met Topbloemen.nl
Topbloemen.nl is een snelgroeiend bloemistennetwerk dat online bloemen en planten verkoopt. Het heeft een eigen netwerk van ruim 500 aangesloten bloemisten. Hiervan zijn er 300 geselecteerd om Premium bloemist te worden. Een van de voorwaarden om Premium bloemist te zijn, is deelname aan Fair Flowers Fair Plants. Vanaf 2015 heeft Fair Flowers Fair Plants hierdoor landelijke dekking in Nederland.

Libelle Zomerweek
In mei was Fair Flowers Fair Plants aanwezig met een stand op de Libelle Zomerweek in Almere. Deze consumentenbeurs werd door ruim 80.000 bezoekers bezocht verspreid over 7 dagen. Wij hebben ze enthousiast verteld over de mogelijkheden van eerlijke producten. Uit de enquête die we onder bezoekers van onze stand hebben gehouden, kwam naar voren dat 24% het label kent en ongeveer 70% producten met dit label zou willen aanschaffen. Dit is een prachtige score. De volgende stap is om consumenten te bewegen om actief in de winkel te vragen naar Fair Flowers Fair Plants producten. Een mooie uitdaging voor dit jaar.

Het project “10 voor de juf”
Dit is een project waarbij FFP samenwerkt met telersverenigingen, tuincentra en bloemistenorganisatie Fleurop. Tijdens de “Dag van de Leraar” (op 6 oktober) nemen schoolkinderen een leuke bloem of plant mee voor de juf of meester om hun waardering voor de leerkracht te uiten. Met dit project wordt gestimuleerd om hiervoor zoveel mogelijk bloemen en planten van Fair Flowers Fair Plants te gebruiken. Het project kreeg volop aandacht in de media.

Belgie

Eind september 2014 heeft Fair Flowers Fair Plants deelgenomen aan Florint, het internationale bloemistencongres in Brussel. Hier is aan diverse vertegenwoordigers van de diverse bloemistenorganisaties uitleg gegeven over de mogelijkheden van Fair Flowers Fair Plants.

Engeland

Eind oktober is Fair Flowers Fair Plants deelnemer geweest op Fleurex, een bloemistenbeurs, georganiseerd door de British Florist Association (BFA). Engelse bloemisten zijn klaar voor Fair Flowers Fair Plants en zijn enthousiast. Naar aanleiding van deze beurs zijn interessante contacten gelegd voor diverse mooie samenwerkingen. Binnenkort ontvangen alle deelnemende handelaren een brief met verdere uitleg over de mogelijkheden van de Engelse markt.

Duitsland

Consumentencampagne
In Duitsland is in december een voorzichtig begin gemaakt met een consumentencampagne om Fair Flowers Fair Plants verder onder de aandacht te brengen. Het boegbeeld van de campagne is “Luca der Grüne Detektiv”. Luca is een jongen die graag op onderzoek uitgaat. Hij onderzoekt in bloemenspeciaalzaken waarom Fair Flowers Fair Plants het verschil maakt ten opzichte van andere bloemen en planten. De campagne wordt gehouden in Nordrhein- Westfalen (rond Keulen, Düsseldorf en Neuss). Waterdrinker (cash&carry), Fleurametz (full-service leverancier bloemisten) en Ekaflor (Einkaufsverbund für Floristen und Gärtner in Deutschland) ondersteunen de promotiecampagne actief.

Naar het overzicht