Nieuws

Fair Flowers Fair Plants rolt formule verder uit in Scandinaviƫ

Fair Flowers Fair Plants is duidelijk aanwezig op de Nordic Flower Expo in Malmö. In een, hoe kan het ook anders, uit duurzame materialen opgetrokken beursstand, wordt het consumentenlabel aan de bezoekers getoond.

Marktmanager Kitty de Bruyn: “de focus ligt voor Fair Flowers Fair Plants op het verder uitrollen van dit label in Europa. In Nederland hebben we inmiddels landelijke dekking bij bloemisten gerealiseerd door onder andere onze samenwerking met Topbloemen. In Duitsland zetten we momenteel ook goede stappen en ons volgende focusgebied is Scandinavië. We staan op deze beurs open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en willen de consument laten zien dat Fair Flowers Fair Plants echt groener zijn.”

Veel consumenten weten nog niet dat Fair Flowers (en Plants) ook uit Scandinavië of de rest van Europa kunnen komen. De aanvoerlijnen zijn kort, dat is wel zo duurzaam.

In Zweden zijn zo’n 130 handelaren en bloemisten deelnemer aan Fair Flowers Fair Plants. De organisatie hoopt op een toename van dit aantal, mede door het bezoek aan Malmö. Er is op de beurs contact geweest met Euroflorist die 800 Zweedse bloemisten vertegenwoordigt. Zowel Euroflorist als Fair Flowers gaan onderzoeken of en hoe er samengewerkt kan worden.
 

Naar het overzicht